Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Mourvèdre / Monastrell

MOURVEDRE / MONASTRELL

De monastrell druif is een blauwe druif met een dikke schil en sappig vruchtvlees, die vooral in Spanje en Frankrijk wordt verbouwd. In Spanje is het na de garnacha de belangrijkste blauwe druif en wordt hij vooral aangeplant in Murcía, met name in de DO Jumilla. In Frankrijk staat hij bekend als mourvèdre en wordt hij gebruikt in de zuidelijke Rhône, Provence, Languedoc en Roussillon. De druif komt ook voor in Californië, Australië en Zuid-Afrika.

De monastrell druif heeft een hoog suiker- en tanninegehalte, voldoende zuren en een hoge opbrengst. Hij kan goed tegen hoge temperaturen, maar slecht tegen lage wintertemperaturen. Hij rijpt laat in het seizoen en heeft een kalkrijke bodem nodig. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft een intense fruitige, vlezige, aardse smaak met aroma’s van zwarte bessen, bramen, leer en kruiden. De wijn heeft ook mooie, volle tannines en een hoog alcoholgehalte.

Monastrell wordt vaak gemengd met andere druiven zoals syrah, garnacha en cinsault, maar er worden ook steeds meer wijnen gemaakt van 100% monastrell. Deze wijnen zijn stevig, elegant en ontwikkelen bij het rijpen nog meer geur- en smaakimpressies. Monastrell leent zich ook goed voor het maken van dessertwijnen met tonen van overrijp fruit en krenten. Monastrell wijnen zijn uitermate geschikt om te combineren met wild, ossehaas en gegrild vlees.

Monastrell wijnen zijn nog onvoldoende bekend, maar verdienen zeker een plaats in de eredivisie van Spanje, Zuid-Frankrijk en Californië. Het zijn wijnen met prachtig, levendig fruit, een verrukkelijke rijpheid en een zalige zuurgraad.
©by Mundi Vinum

Verfijnen op

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie