Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Creation Wines

CREATION WINES

Welkom in een kleine stukje paradijs in de gewilde wijnregio Walker Bay in Zuid-Afrika. Hier, hoog op de schilderachtige Hemel-en-Aarde berg, brengt elke dag een nieuwe en spannende uitdaging aan waar de opwindende prestaties van dit wijndomein zich vertaald in een indrukwekkende lijst aan wijnmedailles.

Geschiedenis

Toen Jean-Claude (JC) en Carolyn Martin in 2002 de uitdaging aangingen om een wijnmakerij op te richten in een afgelegen hoek van de Walker Bay Wine Regio, deden ze dat vol moed en overtuiging. De 40 hectare glooiend land op de verheven Hemel-en-Aarde berg was nog nooit eerder met wijnstokken aangeplant, maar omdat ze het enorme potentieel erkenden, gingen ze met vasthoudendheid en vastberadenheid op pad om het te transformeren in een modelwijnboerderij.

Kelder

De moderne kelder werd op tijd voltooid in het jaar 2007 en beschikt over de modernste apparatuur geïmporteerd uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Gaande van een pneumatisch punch-down-systeem tot roestvrijstalen tanks met ingebouwde koel- en verwarmingssystemen, zijn deze wijnmakers van mening dat hun vinificatiefaciliteiten de voortreffelijke druiven die op hun boerderij worden geoogst, waardig zijn. Al hun rode wijnen worden onder optimale omstandigheden gerijpt op 225 liter Franse eikenhouten vaten.

Terroir

Gelegen hoog op de Hemel-en-Aarde Berg nabij Hermanus, beklimmen de wijnstokken van Creation de steile heuvels van Babylon Toren Mountain tot een verheven hoogte van 350 meter boven zeeniveau. Hier koesteren ze zich in het royale zonlicht, bloeien ze op in 450 miljoen jaar oude kleileemgronden met afgebroken Bokkeveldse leisteen en dansen ze in de koele bries die uit de nabijgelegen Atlantische Oceaan waait. Tijdens de jaarlijkse groeiperiode komen de temperaturen zelden boven de 30 ° C, terwijl de koele nachtindex het hele jaar door 12 ° C lager is dan de dagtemperatuur. Deze factoren resulteren in druiven met een volle smaak van uitstekende kwaliteit, waardoor de productie van complexe wijnen met lengte en diepte mogelijk zijn.

©by Mundi Vinum

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie