Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Bartinney

BARTINNEY

Bartinney ligt op de steile hellingen van Botmaskop naast de Helshoogte Pass met uitzicht op de pittoreske Banhoek-vallei in Stellenbosch (Zuid-Afrika) en is een nieuw wijnhuis in het gamma bij Mundi Vinum.
Dit domein werd opgericht in 1914 en is sinds 1955 in handen van de Jordaan familie. Op dit domein verzorgen Rose en Michael Jordaan de 29 hectare grote boerderij, met de visie om uitstekende wijnen te creëren en de charme van het historische landgoed opnieuw te doen ontwaken.
Het creëren van excellente wijn is een tijdrovende bezigheid. De eigenaars van dit domein zijn van mening dat alle aspecten in harmonie moeten werken: landbouw en natuur, mensen en dieren, duurzaamheid en uitmuntendheid.
De oude wijnstokken zijn aangeplant op een hoogte van 700 meter boven zeeniveau op steile hellingen van 45 graden, waardoor wijnen ontstaan met een uitzonderlijke expressie en karakter. De Chardonnay- en Sauvignon Blanc wijngaarden hebben een lage opbrengst en bieden perfecte druiven op de koelere, verhoogde hellingen. Op de iets lager gelegen uitlopers van de Botmaskop-bergen worden de wijngaarden van Cabernet Sauvignon onderhouden. De perfecte omstandigheden om druiven te telen met een perfecte balans om er rijke en minerale wijnen voort te brengen.
De gevleugelde figuur die je op alle flessen zult terugvinden, wordt 'Elevage' genoemd en symboliseert de Franse kunst van het selectief rijpen en opstijgen van een wijn tot zijn ultieme hoogten, waarbij zijn meest nobele eigenschappen worden ontplooid . Dit idee wordt belichaamd in teamwerk, ambachtelijk handwerk op kleine schaal op een zachte werkwijze, waarop wordt gewerkt om jaar na jaar uitmuntendheid te creëren.
©by Mundi Vinum
Verfijnen op

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie